Topul translatoarelor 2023: descoperă care e cel mai bun translator din lume

ili – merită să investești într-un produs care nu există?

În ultimul timp, o supraabundență de startup-uri au avut succes în întreaga lume. Ce sunt acestea? Cum funcționează? Sunt oare echitabile? De ce sunt atât de populare și profitabile? În acest post, voi încerca să aprofundez acest fenomen.Pentru aceasta, am studiat exemple de traducătoare electronice și recunosc că am fost prins de frenezia produsă în acest an de dispozitivele ili ce aparține companiei Logbar și The Pilot aparținând companiei Waverly Labs , aparate ce țin mai degrabă de domeniul science fiction.

Startup și crowdfunding- ce sunt acestea?

 

La baza oricărui startup stă o idee extraordinară- o persoană sau un grup de persoane care sunt în spatele unei idei încearcă să își croiască drumul lor de la sărăcie la bogăție fără să dețină un capital.Singurul lucru pe care îl au și îi motivează este un optimism stăruitor. Astfel, în cazul serviciilor, un program de calculator sau o aplicație, pare chiar verosimil.Nu ai nevoie de o fabrică, sau de o linie de asamblare, sau de muncitori – câteodată tu ești suficient.

Cu toate acestea, pentru a crea un produs tangibil, vechiul mod de a gândi trebuie să facă ideea profitabilă. Metodele de strângere de fonduri implică credite, de la finanțarea cu ajutorul așa numitor business angles până la crowdfunding, aceasta din urmă ajungând în era internetului la un nivel cu totul nou. O cantitate impresionantă de bani poate fi strânsă profitând de oamenii din întreaga lume care nu au capacitatea de a diferenția dintre o afacere care va avea succes și una care va eșua- tot ce trebuie tu să faci este să îi convingi că ceea ce vei face este una dintre cele mai inovative idei din toate timpurile. Oricum, nu este deloc ușor să fii plătit pentru un produs care nu există- este nevoie de timp și efort…dar poate fi realizat.

Cu toate că potențialii clienți riscă foarte mult, ei totuși cumpără lucruri care nici măcar nu au fost produse. Câteodată, viața unui produs se termină cu o imagine drăguță și un video ce promovează valorile acestuia- iar oamenii care au plătit deja pentru acesta fiind lăsați fără produs și fără banii pe care i-au investit la început.

SIGMO – mai mult de 3,000 de oameni amăgiți

Unul din cele mai faimoase cazuri este încercarea de producere a traducătorului SIGMO. O campanie extrem de colorată și foarte bine pregătită a păcălit 3,371 oameni să sponsorizeze un produs care nu a fost niciodată produs.Echipa SIGMO a strâns $250,000 de la clienții care aveau toată inccrederea în companie prin portalul binecunoscut de crowdfunding Indiegogo, cu toate că se estima că producția va costa doar $15,000.

Compania a promis că va lansa aparatul în 2014…dar nu s-a mai întâmplat niciodată. Mai întâi,premiera a fost amânată, și amânată din nou. Au trecut aproape 3 ani de atunci, dar oamenii care au “cumpărat” traducătorul nu pot decât să lase feedbackuri negative pe pagina de crowdfunding. Oamenii care au investit de la $1 la $4,100 vor acum să își recupereze banii- dar SIGMO nu mai dă nici un semn de viață.

Faimosul “Babel Fish” – un traducător tip cască care se plasează în ureche și înțelegi orice limbă străină

Un alt produs popular din categoria celor care continuă să inspire imaginația oamenilor este The Pilot.Supranumit “ Babel Fish”, acesta pare mai degrabă un gadget science fiction după felul cum arată și cum se folosește. Totuși lansarea acestuia a fost amânată de trei ori deja! Trebuia să fie lansat în septembire 2016, dar a fost amânat până în mai 2017. Între timp, în martie 2017 au anunțat că The Pilot nu va fi gata până în toamna lui 2017. Este oare această data finală? Nu avem nici o garanție.

Waverly Labs, compania responsabilă cu această idee, este un startup fondat prin generozitatea sponsorilor. Proiectul a strâns suma incredibilă de of $4,424,256,cu aproape 20,000 de oameni ce vor să cumpere The Pilot pentru suma de $199 per produs.La sfârșitul vacanței de vară, vom afla dacă Waverly Labs și-a ținut promisiunea și a trimis traducătorul magic către clienții săi.

Vom ști și dacă dispozitivul funcționează așa cum este descris în reclamă. Andrew Ochoa, CEO-ul companiei, intervievat de Forbes, spune:”Acest lucru nu este chiar magicul Babel Fish,el va funcționa doar în anumite condiții.” Care sunt aceste “anumite condiții.”? Din păcate, nu ne oferă nici o explicație.

Am încercat să contactez Waverly Labs în legătură cu The Pilot și chiar am vizitat biroul lor din Brooklyn. Nu am primit nici un răspuns și nu am găsit pe nimeni acolo- adresa sediului Waverly Labs’ este doar un spațiu cu birouri de închiriat

ili – un traducător care nu există

Nu pot încă să verific dacă Logbar caută în continuare sponsori sau clienți. Dacă știi ceva- anunță-mă. Email-ul meu este j.draper@gmail.com dar ceea ce știu cu siguranță este că Logbar adună prin site-ul lor ….…(missing info) informații despre oamenii interesați să cumpere traducătorul cum ar fi numele sau adresa , informații ce pot fi folosite împotriva ta

Ring – smart, dispozitivul care a înșelat așteptările

Reputația companiei Logbar este chiar și mai dubioasă după o schemă similară în 2013 când au strâns peste $880,000 de la 5,161 oameni pentru “Ring” prin portalul de crowdfunding Kickstarter în urma promovării unui produs care nu exista. Ring a primit chiar și un premiu de inovație la CES și un număr de clienți au primit până la urmă produsul final. Recenziile însa arată care este adevărul. Ring nu a fost ceea ce promitea să fie.Încântat de un produs care nu există

Nu vreau să spun că orice startup este sortit eșecului din cauza escrocilor. Câteodată este o metodă bună de îndeplinire a visurilor. Cu toate acestea, exemplele arată clar că un marketing bun poate să inducă în eroare mii de oameni care caută o soluție inovatoare.

În lume se produc mii de produse inovative în fiecare zi menite să fie de folos oamenilor și să le îmbunătățească viața,. Unele se dovedesc să nu fie chiar atât de folositoare, în timp ce altele devin indispensabile. Foarte multe dintre ele sunt însă o escrocherie. Așa că merită să analizezi piața și producătorul înainte să investești în ceva care va funcționa total diferit față de modul la care te aștepți sau, mai rău, în ceva care nu se va concretiza niciodată!

Ca și concluzie, dacă cauți un traducător electronic care pare adus dintr-un film science fiction, ar trebui să verifici mai întâi oferta care există deja înainte să investești în produse de tipul celor menționate în acest post. Cine știe, poate că unele care exist ă deja sunt potrivite nevoilor tale? Sfatul meu este să fii atent la ce există acum pe piață, citește recenziile și verifică care traducătoare sunt cotate de utilizatori ca fiind cele mai bune în top 10 înainte să arunci cu bani.

Sper că articolul meu îți este de ajutor în a lua cea mai bună decizie!