Articole

Dubai — de ce să mergi? GITEX ...

Dubai — de ce să mergi? GITEX și alte știri

Dubai — de ce să mergi? GITEX și alte știri

Multe evenimente s-au petrecut recent în Dubai, inclusiv unul din cele mai importante târguri de tehnologie din lume, și anume GITEX. Dubai este un oraș atractiv în general. Mulți turiști vin din toată lumea, căutând senzațiile tari din faimoasele călătorii în safari sau șansa de a urca în cea mai înaltă construcție a lumii, Burj Khalifa. Acest oraș este o destinație atractivă și pentru oamenii de afaceri și investitori, reprezentând un punct de întâlnire internațional al oamenilor de pe tot mapamondul.

O călătorie în Dubai se califică drept o experiență unică sau ceva ce ai pune pe lista ta de lucruri de făcut o dată în viață. Mai mult decât atât, acest oraș din Emiratele Arabe Unite este gazdă pentru o sumedenie de evenimente care se concentrează, de exemplu, pe noi tehnologii, pe artă sau pe a rezolva cele mai mari provocări ale lumii în care trăim. În acest articol, vom explora acest subiect, axându-ne în special pe GITEX 2021 și pe EXPO 2020 Dubai.

GITEX 2021 — ce e nou

GITEX este un târg anual care atrage și găzduiește companii inovatoare din toată lumea. Mai mult decât atât, la GITEX participă și diferite entități guvernamentale sau profesioniști din lumea de afaceri. Este, așadar, o oportunitate imensă pentru ideile și soluțiile inovatoare care caută atenția investitorilor și o parte din lumina reflectoarelor.

Ediția 2021 a avut expoziții de la jucători mari, precum Red Hat, start-up-uri din Sillicon Valley și alte companii care și-au arătat, aici, tehnologiile. Această ediție a durat aproape o săptămână (17-21 octombrie) și a fost considerată un succes.

Dispozitive de tip e-translator, de ultimă generație, la GITEX

Una din cele mai interesante companii care au expus la acest târg a fost Vasco Electronics, specializată în producerea și distribuirea dispozitivelor de tip e-translator. Produsele lor oferă utilizatorilor șansa de a înțelege peste 70 de limbi și le pune la dispoziție internet gratuit, nelimitat, funcțional în 200 de țări - Emiratele Arabe Unite inclusiv, unde costurile de roaming sunt extrem de ridicate, în special dacă te folosești de datele tale mobile de pe telefon pentru a putea comunica.

Vasco Mini 2 și Vasco Translator M3 sunt diferite de alte dispozitive de tip e-translator de pe piață, în special pentru că oferă internet gratuit, nelimitat. În general, traducătoarele electronice vin cu o cartelă SIM pentru internet, dar majoritatea dintre ele au o limită pe datele mobile, astfel încât trebuie reînnoit abonamentul atunci când limita respectivă este atinsă. În cazul Vasco însă, un argument foarte puternic de cumpărare este garanția acestui internet nelimitat pentru traduceri, care nu mai generează costuri suplimentare în timp. Dispozitivele produse de această companie se regăsesc în magazinul b8ta din Dubai Mall - cea mai mare destinație de shopping din lume.

GITEX și EXPO 2020M

În afară de GITEX 2021, turiștii din Dubai au putut vizita un alt eveniment extrem de interesant - EXPO 2020, un conglomerat de 192 de pavilioane de expoziție realizate de țări din toată lumea. Fiecare pavilion arată cultura și viziunea de dezvoltare a țării pe care o reprezintă, într-o manieră artistică, fascinantă. EXPO 2020 ridică, de asemenea, discuții pentru cele mai importante probleme și provocări ale lumii. Printre cele mai atractive expoziții sunt, de exemplu, Pădurea Tropicală în Deșert, din Singapore, sau Pavilionul Poeziei, o clădire inspirată de omul de știință englez Stephen Hawking, care reprezintă Marea Britanie.

Gitex

Dispozitivul e-translator la EXPO 2020 Dubai

Târgul EXPO 2020 a început pe 1 octombrie, suprapunându-se cu târgul de tehnologie GITEX. Misiunea sa de a ”conecta minți” a fost îndeplinită când una dintre companiile de la târgul de tehnologie a echipat echipa poloneză de la EXPO cu dispozitivele lor de traducere - vorbim, bineînțeles, despre Vasco Electronics.

Oferind traduceri în și din 70 de limbi, aceste dispozitive au ajutat membrii pavilionului polonez semnificativ, din moment ce au comunicat cu oameni din toată lumea.

Dubai — de ce merită vizitat?

Dubai este un oraș aflat în creștere rapidă, care atrage o multitudine de profesioniști din lumea afacerilor, investitori și inovatori. Pe lângă activitățile de relaxare cum sunt vizitele în safari sau plimbările cu balonul de aer cald, acest oraș este un loc marcat de dezvoltare și de inovație. Este o destinație grozavă dacă îți dorești să te relaxezi și să uiți de munca ta în vacanță, dar și dacă vrei să te inspiri și să te reinventezi. Într-un punct atât de vizitat la nivel internațional, ai toate șansele să te întâlnești și să vrei să comunici cu oameni de diverse naționalități. Așa că, indiferent de scopul călătoriei tale, nu uita să iei cu tine translatorul tău electronic. Aplicațiile de mobil pot genera costuri suplimentare foarte mari, din cauza internetului.

Este întotdeauna mai bine să ai un dispozitiv cu o cartelă de internet inclusă. Și este cel mai bine să ai un translator care oferă internet gratuit, nelimitat, cum sunt Vasco Translator M3 sau Vasco Mini 2.

Articole
Cum să cumperi cel mai bun translator din lume?

Cum să cumperi cel mai bun translator din lume?

Ai călătorit vreodată în străinătate? Ai încercat să comunici într-o limbă în care, de fapt, nu poți să pronunți nici un cuvânt? Translatoarele electronice sunt un mare ajutor în astfel de situații. Cu un translator, nu trebuie să iei cu tine dicționare stufoase și să te chinui să găsești un cuvânt care îți scapă. Tot ce trebuie să faci este să rostești sau să tastezi cuvântul pe e-translator, să aștepți câteva secunde și să auzi direct ideea ta tradusă în limba selectată.
Piața este plină de diverse translatoare electronice. Știi la ce să te uiți ca să alegi cel mai bun traducator? Iată câteva sfaturi:

Ce criterii sunt importante când alegi un aparat de tradus conversații?

Numărul de limbi incluse în aparatul de tradus. Fiecare translator are specificul său: de la aparate de tradus conversații create special pentru o singură pereche de limbi și până la translatoare vocale care acoperă limbi vorbite de 90% din populația lumii. Trebuie să știi, înainte de a cumpăra, ce acoperire are dispozitivul ales.

Precizia unui translator vocal

Precizia aparatului de tradus conversații se referă la acuratețea cu care acesta poate traduce. Bineînțeles, precizia unui translator vocal nu se poate compara cu aceea a unul translator uman - dar sunt dispozitive care se descurcă impresionant și includ chiar și expresii, jargon sau traducere în context!

Viteza unui aparat de tradus conversatii

Atunci când îl folosești în viața reală, te aștepți ca aparatul tău de tradus conversații să răspundă la fel de repede ca tine. Deși acest lucru depinde și de conexiunea la internet, un traducător de fraze are o viteză pre-calculată și declarată: de exemplu, cel mai rapid translator vocal răspunde în 0.5 secunde, în condiții de conexiune bună la internet.

Bateria translatorului vocal

Când vizitezi sau te plimbi într-o țară străină cea mai mare parte din zi, te bazezi ca un aparat de tradus să te susțină constant. De aceea, trebuie să ai în vedere cât ține bateria traducătorului tău de fraze la o folosire constantă sau în stand-by. Noi recomandăm să aibă o durată de viață la folosire constantă de minimum 24h.

Funcțiile extra ale unui traducator de fraze

Odată cu evoluția tehnologiei, aparatele de tradus devin și ele din ce în ce mai complexe. Ele se transformă din simple traducătoare de fraze în dispozitive complete pentru călători, care includ translator vocal, translator foto, translator apeluri telefonice sau conferințe, aplicații de conversie a monedei, chiar și hotspoturi. Tu ce îți dorești să facă aparatul tău de tradus?

Logo

Copyright © 2024 clasament-traducatoare.ro