Articole

Articole

Traducător automat sau aplicație de traducere automată? Ce să aleg?

Traducător automat sau aplicație de traducere automată? Ce să aleg?

Comunicarea multilingvistică joacă un rol important în lumea modernă. În special acum, datorită avansurilor tehnologice, a ușurinței de a călători și a nevoii de a munci în străinătate, nevoia de a vorbi mai multe limbi este crescută.

Citește mai mult
Dubai — de ce să mergi? GITEX și alte știri

Dubai — de ce să mergi? GITEX și alte știri

Multe evenimente s-au petrecut recent în Dubai, inclusiv unul din cele mai importante târguri de tehnologie din lume, și anume GITEX. Dubai este un oraș atractiv în general. Mulți turiști vin din toată lumea, căutând senzațiile tari din faimoasele călătorii în safari sau șansa de a urca în cea mai înaltă construcție a lumii, Burj Khalifa. Acest oraș este o destinație atractivă și pentru oamenii de afaceri și investitori, reprezentând un punct de întâlnire internațional al oamenilor de pe tot mapamondul.

Citește mai mult
5 Lucruri DE ȘTIUT Înainte de a Cumpăra Un Translator

5 Lucruri DE ȘTIUT Înainte de a Cumpăra Un Translator

Cauți să cumperi un translator vocal? Devii confuz de toate translatoarele portabile existente acum pe piață? Nu este deloc surprinzător să te simți astfel. Există o grămadă de translatoare de buzunar care au apărut pe piață în ultimii ani.

Citește mai mult

Ce criterii sunt importante când alegi un aparat de tradus conversații?

Numărul de limbi incluse în aparatul de tradus. Fiecare translator are specificul său: de la aparate de tradus conversații create special pentru o singură pereche de limbi și până la translatoare vocale care acoperă limbi vorbite de 90% din populația lumii. Trebuie să știi, înainte de a cumpăra, ce acoperire are dispozitivul ales.

Precizia unui translator vocal

Precizia aparatului de tradus conversații se referă la acuratețea cu care acesta poate traduce. Bineînțeles, precizia unui translator vocal nu se poate compara cu aceea a unul translator uman - dar sunt dispozitive care se descurcă impresionant și includ chiar și expresii, jargon sau traducere în context!

Viteza unui aparat de tradus conversatii

Atunci când îl folosești în viața reală, te aștepți ca aparatul tău de tradus conversații să răspundă la fel de repede ca tine. Deși acest lucru depinde și de conexiunea la internet, un traducător de fraze are o viteză pre-calculată și declarată: de exemplu, cel mai rapid translator vocal răspunde în 0.5 secunde, în condiții de conexiune bună la internet.

Bateria translatorului vocal

Când vizitezi sau te plimbi într-o țară străină cea mai mare parte din zi, te bazezi ca un aparat de tradus să te susțină constant. De aceea, trebuie să ai în vedere cât ține bateria traducătorului tău de fraze la o folosire constantă sau în stand-by. Noi recomandăm să aibă o durată de viață la folosire constantă de minimum 24h.

Funcțiile extra ale unui traducator de fraze

Odată cu evoluția tehnologiei, aparatele de tradus devin și ele din ce în ce mai complexe. Ele se transformă din simple traducătoare de fraze în dispozitive complete pentru călători, care includ translator vocal, translator foto, translator apeluri telefonice sau conferințe, aplicații de conversie a monedei, chiar și hotspoturi. Tu ce îți dorești să facă aparatul tău de tradus?

Logo

Copyright © 2024 clasament-traducatoare.ro