Topul translatoarelor 2023: descoperă care e cel mai bun translator din lume
Fotografie cu orașul Dubai și deșertul în fundal

Dubai — de ce să mergi? GITEX și alte știri

Multe evenimente s-au petrecut recent în Dubai, inclusiv unul din cele mai importante târguri de tehnologie din lume, și anume GITEX. Dubai este un oraș atractiv în general. Mulți turiști vin din toată lumea, căutând senzațiile tari din faimoasele călătorii în safari sau șansa de a urca în cea mai înaltă construcție a lumii, Burj Khalifa. Acest oraș este o destinație atractivă și pentru oamenii de afaceri și investitori, reprezentând un punct de întâlnire internațional al oamenilor de pe tot mapamondul.

O călătorie în Dubai se califică drept o experiență unică sau ceva ce ai pune pe lista ta de lucruri de făcut o dată în viață. Mai mult decât atât, acest oraș din Emiratele Arabe Unite este gazdă pentru o sumedenie de evenimente care se concentrează, de exemplu, pe noi tehnologii, pe artă sau pe a rezolva cele mai mari provocări ale lumii în care trăim. În acest articol, vom explora acest subiect, axându-ne în special pe GITEX 2021 și pe EXPO 2020 Dubai.

GITEX 2021 — ce e nou

GITEX este un târg anual care atrage și găzduiește companii inovatoare din toată lumea. Mai mult decât atât, la GITEX participă și diferite entități guvernamentale sau profesioniști din lumea de afaceri. Este, așadar, o oportunitate imensă pentru ideile și soluțiile inovatoare care caută atenția investitorilor și o parte din lumina reflectoarelor.

Ediția 2021 a avut expoziții de la jucători mari, precum Red Hat, start-up-uri din Sillicon Valley și alte companii care și-au arătat, aici, tehnologiile. Această ediție a durat aproape o săptămână (17-21 octombrie) și a fost considerată un succes.

Dispozitive de tip e-translator, de ultimă generație, la GITEX

Una din cele mai interesante companii care au expus la acest târg a fost Vasco Electronics, specializată în producerea și distribuirea dispozitivelor de tip e-translator. Produsele lor oferă utilizatorilor șansa de a înțelege peste 70 de limbi și le pune la dispoziție internet gratuit, nelimitat, funcțional în 200 de țări - Emiratele Arabe Unite inclusiv, unde costurile de roaming sunt extrem de ridicate, în special dacă te folosești de datele tale mobile de pe telefon pentru a putea comunica.

Vasco Mini 2 și Vasco Translator M3 sunt diferite de alte dispozitive de tip e-translator de pe piață, în special pentru că oferă internet gratuit, nelimitat. În general, traducătoarele electronice vin cu o cartelă SIM pentru internet, dar majoritatea dintre ele au o limită pe datele mobile, astfel încât trebuie reînnoit abonamentul atunci când limita respectivă este atinsă. În cazul Vasco însă, un argument foarte puternic de cumpărare este garanția acestui internet nelimitat pentru traduceri, care nu mai generează costuri suplimentare în timp. Dispozitivele produse de această companie se regăsesc în magazinul b8ta din Dubai Mall - cea mai mare destinație de shopping din lume.

GITEX și EXPO 2020

În afară de GITEX 2021, turiștii din Dubai au putut vizita un alt eveniment extrem de interesant - EXPO 2020, un conglomerat de 192 de pavilioane de expoziție realizate de țări din toată lumea. Fiecare pavilion arată cultura și viziunea de dezvoltare a țării pe care o reprezintă, într-o manieră artistică, fascinantă. EXPO 2020 ridică, de asemenea, discuții pentru cele mai importante probleme și provocări ale lumii. Printre cele mai atractive expoziții sunt, de exemplu, Pădurea Tropicală în Deșert, din Singapore, sau Pavilionul Poeziei, o clădire inspirată de omul de știință englez Stephen Hawking, care reprezintă Marea Britanie.

Spectacol de artificii deasupra EXPO 2020 Dubai

Dispozitivul e-translator la EXPO 2020 Dubai

Târgul EXPO 2020 a început pe 1 octombrie, suprapunându-se cu târgul de tehnologie GITEX. Misiunea sa de a ”conecta minți” a fost îndeplinită când una dintre companiile de la târgul de tehnologie a echipat echipa poloneză de la EXPO cu dispozitivele lor de traducere - vorbim, bineînțeles, despre Vasco Electronics.

Oferind traduceri în și din 70 de limbi, aceste dispozitive au ajutat membrii pavilionului polonez semnificativ, din moment ce au comunicat cu oameni din toată lumea.

Dubai — de ce merită vizitat?

Dubai este un oraș aflat în creștere rapidă, care atrage o multitudine de profesioniști din lumea afacerilor, investitori și inovatori. Pe lângă activitățile de relaxare cum sunt vizitele în safari sau plimbările cu balonul de aer cald, acest oraș este un loc marcat de dezvoltare și de inovație. Este o destinație grozavă dacă îți dorești să te relaxezi și să uiți de munca ta în vacanță, dar și dacă vrei să te inspiri și să te reinventezi. Într-un punct atât de vizitat la nivel internațional, ai toate șansele să te întâlnești și să vrei să comunici cu oameni de diverse naționalități. Așa că, indiferent de scopul călătoriei tale, nu uita să iei cu tine translatorul tău electronic. Aplicațiile de mobil pot genera costuri suplimentare foarte mari, din cauza internetului.

Este întotdeauna mai bine să ai un dispozitiv cu o cartelă de internet inclusă. Și este cel mai bine să ai un translator care oferă internet gratuit, nelimitat, cum sunt Vasco Translator M3 sau Vasco Mini 2.